DoedelArt* is een praktijk voor tekentaal, gevestigd in Winterswijk Ratum. In het gezellige atelier kun je terecht voor tekentherapie,
teken- en schilderlessen, workshops en cursussen.
Op de maandagavond, dinsdagmorgen en dinsdagavond worden er holistische tekenlessen gegeven in kleine groepjes.
We beginnen met een korte meditatie en werken in stilte.
Het woord holistisch komt van het Griekse woord holos, wat heel  betekent. Binnen de holistische visie wordt de mens als eenheid van lichaam en geest gezien. Het psychisch, emotioneel en lichamelijk welzijn wordt op deze manier aangesproken (voelen, willen, denken).
logo
DoedelArt
Door te tekenen breng je op een natuurlijke manier wat er binnen in je leeft naar buiten. Tekentaal kun je niet beïnvloeden, een tekening is echt en puur. In een tekening (en tijdens het tekenen) kun je dingen ontdekken over jezelf. Vormen, lijnen en kleuren in een tekening laten ons zien hoe we bijvoorbeeld omgaan met verschillende gebeurtenissen en waar onze kwaliteiten liggen. Je krijgt technieken en opdrachten aangereikt die dat proces op gang brengen.
We werken met kleurpotloden, ecoline, pastelkrijt, oliepastel, wasco, bijenwasblokjes, klei, fineliners, permanent markers en acrylverf.
Dat wat je gemaakt hebt, mag je mee naar huis nemen. Het is wel handig om een tekenmap aan te schaffen waar je je gemaakte werk in kunt bewaren.
*De naam Doedelart komt van het woordje doedel (Engels Doodle)
Een doedel is een vorm van schetsen, een tekening zonder een duidelijk doel. Je maakt vaak tekeningetjes (doedels) wanneer je in gedachten bent. Het zijn krabbels gemaakt vanuit het onderbewuste.