Neurofeedback

DDP_9756

Neurofeedback helpt bij verschillende klachten 

 • stress
 • wanneer je niet lekker in je vel zit
 • angststoornis
 • chronische vermoeidheid
 • burn-out
 • depressieve gevoelens

Het kan ook zijn dat je iets wilt verbeteren

 • ADHD-symptomen
 • concentratieproblemen
 • hypergedrag
 • impulsiviteit
 • overprikkeling

Neurofeedback blijft maatwerk.

Als gecertificeerd neurofeedbacktrainer maak je een EEG om het juiste protocol te bepalen. De uitkomst van de EEG moet overeenkomen met je klacht. Dit wordt getoetst aan de hand van een gevalideerde vragenlijst. De hulpvraag wordt hiermee onderbouwd, er wordt geen medische diagnose gesteld.

De computer berekent de hersenactiviteit.

De meting bestaat uit drie breinmetingen, 2 minuten met je ogen dicht, 2 minuten met je ogen open en 1 minuut met je ogen open terwijl je een opdracht krijgt waarbij je goed moet nadenken.
Een gezond brein schakelt op wanneer er informatie moet worden verwerkt, net een auto die schakelt naar een hogere versnelling. Is het veel te moeilijk dan ervaar je dat als stress, dit is over activatie, je brein reageert supersnel.
Hersenactiviteit
Brainmarker-Neurofeedback
Je traint met een eigen YouTube afspeellijst van een half uur. Bij de gewenste breinactiviteit wordt het scherm groter, dan wordt je brein beloond. Dat is fijn waardoor je brein deze toestand steeds vaker gaat oproepen, ook wanneer je niet aan het trainen bent. Het is net als fietsen! We leren met vallen en opstaan, plotseling blijven we zitten en deze toestand wordt als positief ervaren. Met langdurig resultaat want fietsen verleer je ook niet meer.

Uitleg over neurofeedback

Agnes Oosterveen heeft met neurowetenschapper Björn Crüts “Neurofeedback” ontwikkeld. In de video legt ze heel duidelijk uit wat deze methode inhoudt.

Tarieven

Huur van de neurofeedbackband          € 30,00 per maand
Borg van de neurofeedbackband           € 180,00
Voormeting en Uitlezen van de EEG                                     € 90,00
Hele traject plus evaluatie                                                      € 720,00
Wilt u meer informatie neem contact op of vul het contactformulier.

Genoemde prijzen zijn incl. BTW

muse-s-gen-2-headband

Referentie

Een enorme inzet, maar niet de concentratie om het waar te maken. De hooggevoeligheid en ADD zaten mijn 15-jarige dochter behoorlijk in de weg. Vaak druk in haar hoofd, slecht in slaap kunnen vallen, moeite met plannen en een korte concentratieboog. Dit resulteerde regelmatig in driftbuien, omdat het emmertje overliep.

Vol enthousiasme en motivatie-want zo is ze- is ze gestart met neurofeedback. Uit de eerste EEG-meting kwam de conclusie dat N. een zgn dubbelbrein heeft. Eerst moest haar overactivatie aangepakt worden (meer rust in haar hoofd), daarna kan er aan haar concentratie gewerkt worden.

Na een paar keer kreeg ze handigheid met de Muse-band en kon ze soepel van start. Waar het ‘verplicht een half uur YouTube kijken’ haar vooraf zo leuk leek, werd dit na zo’n 10 keer ‘verplicht’ toch minder leuk. ‘Zeg Marina maar dat ik er mee stop, want ik krijg hier alleen maar stress van’ riep ze. Dat leek mij nu juist dè reden om door te zetten! Een goed gesprek nadat ze uitgeraasd was, hielp haar er weer door, zodat ze toch de 20 keer volmaakte.

Wat waren we benieuwd naar het resultaat van de EEG-scan na het afronden van het eerste deel! Zou er al resultaat zichtbaar zijn? Tot onze grote verbazing zagen we een bijzonder groot verschil. Waar de eerste EEG veel rode vlekken (onrust) vertoonde, waren deze op de tweede EEG volledig verdwenen. Genoeg motivatie om door te gaan!

Het tweede deel (40 keer, voor verbetering van haar concentratie) ging veel soepeler. De neurofeedback werd onderdeel van haar dagritme om na het avondeten een half uur met de Muse-band te gaan zitten. Al snel merkte ik dat haar driftbuien minder werden en zelf gaf ze aan zich beter te kunnen focussen tijdens het maken van haar huiswerk. Ze had meer rust in haar hoofd, waardoor ze beter kon ordenen en haar dag(planning) gestructureerder verliep.

De neurofeedback heeft haar meer rust en concentratie gebracht, waardoor ze eindelijk succeservaring kon opdoen bij het geconcentreerd leren. Ze is veel sneller klaar met haar huiswerk en behaalt mooie resultaten. En het allerbelangrijkste is dat ik een gelukkige tevreden dochter heb die het woord ‘stress’ achterwege laat en met meer zelfvertrouwen en rust zich veel fijner voelt.