Tekentherapie

Voor wie is tekentherapie?
Tekentherapie is voor iedereen geschikt, dus voor zowel kinderen als volwassenen. Een tekening zegt meer dan duizend woorden. Je kunt een tekentherapeut raadplegen:
 • Als je beter om wilt leren gaan met je emoties (verdriet, woede, angst)
 • Als je moeite hebt om te communiceren
 • Als je beter voor jezelf op wilt komen (zelfvertrouwen, positiever zelfbeeld)
 • Als je iets ingrijpends hebt meegemaakt (scheiding, verlies en rouw)
 • Als je vaak dezelfde klachten hebt zonder duidelijke medische oorzaak (hoofdpijn, buikpijn, rugpijn, moeheid)
 • Als je identiteitsproblemen hebt
 • Als je relatieproblemen hebt
De tekentherapeut stelt in overleg met de cliënt een behandelplan op. Een behandelplan bestaat meestal uit 6 tot 8 sessies van anderhalf uur.
De kosten voor zijn € 60,00 per uur.
Een evaluatiegesprek/verslag € 60,00 per uur.
Aan een intake/kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.
Tekenen met/voor kinderen die langdurig ziek zijn
Voor kinderen die langdurig ziek zijn is tekenen een heerlijke afleiding. Samen met het kind ga ik tekenen. Zo kunnen kinderen even loskomen van hun ziek zijn. Ze vinden dit vaak erg leuk en komen veel te weten over zichzelf. Hun zelfvertrouwen en zelfwaardering groeit. Samen beleven we avonturen!
Schilderen, tekenen, collages maken, het kan allemaal. Ook de exclusieve aandacht werkt positief op een zieke kind. Een gewone dag wordt zo een dag met een glans. Het werkt vaak nog lang door. Een kleurig medicijn !
Wanneer u contact met mij opneemt, neem ik mijn tekenspullen mee en kom langs, thuis of in het ziekenhuis.

Tekentherapie2
Tekentherapie1
Aan vraag formulier voor tekentherapie.

Door onderstaand formulier in te vullen nemen wij zo spoedig mogelijk contact met uw op.


  Jongen/ManMeisje/Vrouw

  Wat is het doel van tekentherapie?
  Het doel van tekentherapie is, dat je je bewust wordt van je eigen handelen, gedrag en patronen.

  Hoe werkt tekentherapie?
  Je kunt eindeloos praten over problemen, maar door te werken met getekende beelden doe je er ook echt iets mee. Het probleem wordt zichtbaar. Het werkt veel sneller en directer dan praten alleen. De tekentherapeut geeft je een tekenopdracht die bij je hulpvraag past. Tekenvaardigheid is absoluut niet nodig, het gaat om wat je tekent. De tekentherapeut stelt vragen via je tekening. Zo ga je samen in gesprek en ontdek je waar de schoen wringt. Het positieve uit de tekening wordt vertaald naar de situatie in je eigen leven. Op deze manier wordt je zelfhelend vermogen aangesproken.

  De tekentherapie kan vergoed worden door de zorgverzekeraar mits U aanvullend verzekerd bent. Een verzekeraar die de koepelvereniging RBCZ erkent en/of de beroepsvereniging Tekentaal (VT) geeft vergoeding voor Tekentherapie volgens hun polisvoorwaarden. Aan bovenstaand kunnen geen rechten worden ontleed. Vraag altijd zelf aan uw verzekeraar wat wel en niet vergoed wordt.